Szemléletmódunk


 

 

cocoon manufaktúra hipoallergén ikon

 • Természetes vs. mesterséges:

  az emberi szervezetet rengeteg felesleges környezeti, kémiai terhelés éri, amely többek közt a légkörből, az élelmiszerekből és a bőrön át felszívódó kemikáliákból tevődik össze. Ezért, hogyha fontos számunkra a külső- és belső egészség, akkor nem kérdéses, hogy natúrkozmetikumokat használjunk. 
  Termékeink nem tartalmaznak mesterséges tartósítószereket, színezékeket, kőolajszármazékokat. Csak, és kizárólag a természet kínálta alapanyagokból dolgozunk.Termékeink illatát a 100%-os tisztaságú, esetenként bio illóolajok adják. Manufaktúránkban teljesen mindenmentes hipoallergén cuccok is készülnek.

 

 

  cocoon manufaktúra vegán ikon
  • Vegán:

   egyetlen állati eredetű alapanyagunk a méhviasz, de már a korábbi időszakban, amikor csak ismerőseinket láttuk el natúrkozmetikumainkkal, is felmerült a vegán kérdés. Mi nem csak hogy tiszteletben tartjuk az életmódjukat, hanem készek vagyunk számukra is alternatívát biztosítani a natúr bőrápoláshoz. Ráadásul a méhviasz teljesen helyettesíthető, adott esetben kihagyható anyag, a minőség és az állag romlása nélkül. Ezért termékeink között számos kifejezetten vegánok számára kifejlesztett kozmetikumot találtok. 
   Emellett mi is kedveljük a vegan-raw vegan étrendet, Nóri kazeinérzékeny, ezért ő sem fogyaszt állati eredetű kajákat. A blogunkban az általunk elkészített, vegánoknak szánt recepteket is megtaláljátok. 


   Cocoon Manufaktúra Organic ikon

   • Bio:

    fontosnak tartjuk a vegyszermentes kozmetikumok elterjedését, mert így hozzájárulunk ahhoz, hogy megőrizzük az emberi szervezet egészségét. A bio gazdálkodás során nem használnak vegyszereket a talajjavításhoz és a permetezéshez sem, így a környezet egészsége megmarad. Organikus összetevőink teljesen GMO-mentesek és tanúsítvánnyal rendelkező gazdálkodásból származnak.    

   cocoon manufaktúra fair trade ikon

   • Fair trade:

    ahhoz, hogy a legmagasabb minőséget kapjuk egy alapanyagból, és ezáltal egy végtermékből is, fontos, hogy ne zsákmányoljuk ki a dolgozókat. Úgy gondoljuk, hogy csak az fog kellemes érzést biztosítani a felhasználóknak, amit jó szívvel készítettek el számukra. 
    Az összes afrikai vajunk méltányos kereskedelem útján jut el hozzánk, kis manufaktúrákból. Például shea vajunk feldolgozását hozzáértő női kezek végezték, tradícionális technikákkal, Burkina Faso kis falvaiban. Ezáltal mi is hozzájárulunk, rajtunk keresztül pedig ti is, az életszínvonaluk javításához.

    

    

   cocoon manufaktúra környezetbarát ikon

   • Környezetbarát:

    csomagolóanyagként újrahasznosítható üvegtégelyeket használunk, a masszázstömbök és a szappanok pedig újrahasznosított barna papírzacskókba kerülnek. A kiürült üvegtégelyeket visszapostázhatjátok nekünk és alapos kitisztítás és csírátlanítás után újra felhasználjuk őket :)
    Fontos szempont volt számunkra, hogy ne terheljük a Földet további felesleges csomagolóanyagokkal. Az üvegtégely pedig jól is mutat, meg is felel ennek a célnak és biztonságos, mivel nem tudnak olyan káros anyagok kioldódni belőle és reakcióba kerülni a krémekkel, mint például az alumínium vagy műanyag tégelyekből. 


    cocoon manufaktúra cruelty free ikon

    • Állatokon nem tesztelt:

     az EU tagországaiban tiltott az állatkísérletek alkalmazása, bár ha nem lenne az, mi akkor sem vetemednénk erre, mert teljesen szükségtelen és kegyetlen. Kiváló tesztalanyok vagyunk saját magunk és barátaink is, és mivel kémiai anyagot nem használunk fel, tudtuk, hogy sok bajunk nem lehet a tesztelés során.


     cocoon manufaktúra palm oil free ikon

     • Pálmaolaj-mentes:

      igaz, hogy a kitermelt pálmaolaj túlnyomó része az élelmiszeriparban kerül felhasználásra, de a kozmetikumokban is bőséggel megtalálható. Az olajpálma az egyenlítői éghajlaton fejlődik a leggyorsabban, ezért sajnos az esőerdők irtásával jár a kitermelése. Ez elég nagy áldozat az ott élő állat- és növényvilágnak, illetve nekünk több mint elég ahhoz, hogy mellőzzük a termékeinkből.
      Az összetételeknél semmiben sem fogod megtalálni, mert nem alkalmazzuk.

      

      

      


      

      

     popstrap.com